Food Rescue Event
Platoon Kunsthalle

Toen wij nog in Seoul woonden en werkten, maakten we al gauw kennis met een belangrijk, maar ook bijzonder onderdeel van de Koreaanse cultuur: iedere dag uiteten met je collega’s.

Wat hier zo bijzonder aan is, is het feit dat Koreanen continu tafels vol met eten bestellen. Dit doe je daar namelijk als je je respect voor, of gezag over je collega’s wilt tonen. Helaas worden deze tafels nooit leeggegeten. Het resultaat: een dagelijkse hoeveelheid voedsel die overblijft en wordt weggegooid. Voedselverspilling is in Zuid-Korea dan ook aan de orde van de dag. Zo zonde! Dus rees de vraag: hoe kunnen we nu culturele ontwikkeling en een creatief netwerk gebruiken om bewustzijn rond dit probleem te ontwikkelen?

Samen met Platoon Kunsthalle (Seoul, Zuid-Korea) organiseerden we het Food Rescue-evenement. Food Rescue was specifiek opgezet om het taboe rond voedselverspilling te doorbreken, door mensen ervan bewust te maken dat ‘tweedehands’ eten net zo waardevol is als tweedehands kleding. Bezoekers werd gevraagd om hun eigen left-overs mee te nemen: fruit, groenten,

vis, vlees et cetera. Op het dakterras werd van dit voedsel een ‘sociaal’ diner bereid door een professionele chef-kok. Zo kon het overgebleven voedsel worden gered van afvalcontainers. Tijdens het diner werd de documentaire ‘Taste the Waste’ van Valentin Thurn getoond.

Schermafbeelding 2012-07-05 om 16.51.30.png
Schermafbeelding 2012-07-05 om 14.16.25.png

Het hosten van het Food Rescue Event was een kleine moeite, maar des te groter was de impact. De bezoekers van het evenement leerden anders naar voedsel te kijken en de waarde hiervan beter in te schatten. Hopelijk zullen ze deze nieuwe visie blijven volgen en ook anderen aanmoedigen bewuster met voedsel om te gaan. Pay it forward.

Meer weten over Platoon Kunsthalle?

 
Vorige
Vorige

Beyuna

Volgende
Volgende

De Seks & Media Prijs